Με άγνωστο το πότε επιστρέφει η τρόικα συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Αθήνας

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη ανοιχτό ζήτημα απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, αίσθηση προκαλεί η δήλωση που αποδίδεται σε στελέχη της τριμερούς σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, πως ...
«αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, φτιάξτε καταλύματα για αστέγους».

Υπό τη «σκιά» του χάσματος που παραμένει στα ζητήματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των ομαδικών απολύσεων συνεχίζεται η προετοιμασία της κυβέρνησης για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής και των τεχνικών κλιμακίων της τριμερούς στην Αθήνα παραμένει άγνωστη, και σίγουρα θα είναι μετά το τελευταίο τακτικό Eurogroup του έτους, στις 9 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η δήλωση που αποδίδεται σε στελέχη της τριμερούς σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, πως «αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, φτιάξτε καταλύματα για αστέγους».

Σε αυτό το πλαίσιο, με αιχμή κυρίως το θέμα των πλειστηριασμών, συναντώνται αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, δεδομένων και των αντιδράσεων από το εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Τα ανοιχτά «μέτωπα» της διαπραγμάτευσης τέθηκαν επί τάπητος και κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.


Αναγνώστες