Αρβανιτόπουλος: Δεν είναι κακό να γίνει κάποιος τεχνίτης ή τεχνικός

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το θεσμό της μαθητείας, ενώ συγκεκριμένα φέρεται να είπε πως δεν είναι κακό να γίνει κάποιος τεχνίτης ή τεχνικός, «επαγγελματίας και δεξιοτέχνης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξε... πως το υπουργείο Παιδείας και άλλα πέντε υπουργεία προχωρούν με διυπουργικές συσκέψεις στις ρυθμίσεις εφαρμογής του θεσμού.

Ο συγκεκριμένος θεσμός και η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, είναι ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας. «Με την καθιέρωση της μαθητείας σε όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ εξασφαλίζεται απόλυτα η σύνδεση επαγγελματικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας που αποτελούσε για τη χώρα μας ζητούμενο δεκαετιών» πρόσθεσε ο υπουργός.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια πρέπει να αγκαλιαστεί από την κοινωνία. «Τα παιδιά μας δεν πρέπει να συλλέγουν βαθμούς χωρίς αντίκρισμα, αλλά αντίθετα γνώσεις» κατέληξε ο ίδιος.

Αναγνώστες