Ερντογάν: Δέχομαι βρώμικη επίθεση

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η δικαστική έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι γιοι τριών υπουργών του, αποτελεί μέρος... μιας “βρόμικης επιχείρησης” που διεξάγεται κατά της κυβέρνησής του και την συνέδεσε με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του καλοκαιριού.

“Καθώς εμείς αγωνιζόμαστε να βάλουμε την Τουρκία στις πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο (…) ορισμένοι επιδίδονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ταχεία ανάπτυξή μας. Υπάρχουν αυτοί στο εξωτερικό (…) και υπάρχουν παραφυάδες τους εντός της χώρας μας”, σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

“Διεξάγεται μια βρόμικη επιχείρηση (…). Δεν θα αποδεχθούμε αυτούς τους πολιτικούς χειρισμούς”, υπογράμμισε εξάλλου ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα μαζί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, μια ημέρα μετά την σύλληψη 52 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γιων τριών υπουργών, αποπέμφθηκαν για κατάχρηση εξουσίας, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι σε άλλες πόλεις.

Αναγνώστες