Μεγάλη Βρετανία: Οι στερλίνες θα γίνουν πλαστικές

Σε μία νέα εποχή πρόκειται να περάσει το εθνικό νόμισμα της Αγγλίας, αφού όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Τράπεζας της χώρας, κ. Μαρκ Κάρνεϊ, η Βρετανία αναμένεται να υιοθετήσει τα πλαστικά νομίσματα από το 2016, τερματίζοντας μια περίοδο... 320 ετών κυριαρχίας των χαρτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγών.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μακρά περίοδο δημόσιας διαβούλευσης κατά την οποία το 87% των 13.000 ανθρώπων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν το «πολυμερές» τραπεζογραμμάτιο όπως το ονομάζει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Το νέο συνθετικό νόμισμα θα υιοθετηθεί το 2016 με την κυκλοφορία του τραπεζογραμματίου των πέντε στερλινών με το πρόσωπο του Γουίνστον Τσόρτσιλ, ενώ το 2017 θα κυκλοφορήσει το τραπεζογραμμάτιο των 10 στερλινών με το πρόσωπο της Τζέιν Οστεν.

«Τα πολυμερή νομίσματα θα είναι πιο ασφαλή και δυσκολότερα στην πλαστογράφηση, πιο ανθεκτικά και παράλληλα θα τιμούν την ιστορία και την παράδοση, που τόσο μας ενδιαφέρουν στην Τράπεζα της Αγγλίας όσο και ως έθνος γενικότερα», είπε ο Μαρκ Κάρνεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Αγγλίας.

Αναγνώστες