Καραμανλής για Στουρνάρα: Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός…

Αιτία πολέμου φαίνεται να αποτελεί ενδεχόμενη κάθοδος του Γιάννη Στουρνάρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, σενάριο που αναμένται να πυροδοτήσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις αν γίνει πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα, σε τεντωμένο σκοινι φαίνεται να είναι... οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταστήσει σαφές πως αν ο Γιάννης Στουρνάρας συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, ο ίδιος δεν πρόκειται να κατέβει ως υποψήφιος της γαλάζιας παράταξης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι «Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός…» και όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά την ιδιοσυγκρασία του Κώστα Καραμανλή η απόφαση του αυτή συνδέεται άμεσα και με το εσωτερικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί στη ΝΔ εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο» πανί για μέγάλο αριθμό στελεχών της γαλάζιας παράταξης.

Στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή την τελευταία περίοδο έχουν γίνει πάρα πολλές συναντήσεις και συζητήσεις για τη στάση του Στουρνάρα αν και ο πρώην πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο στηρίζει και στον οποίο αναγνωρίζει το γεγονός ότι «έχει πετύχει την πολιτική σταθερότητα σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο περίοδο».

Αναγνώστες