"Ακέφαλος" ακόμη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Την παντελή απουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας των διοικητικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον οργανισμό, επεσήμαναν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ. 

Οι συνεχείς ...παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου- με κορυφαία όλων του ιδίου του προέδρου του, σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου- που όρισε πριν από περίπου δυόμισι μήνες το Πρωτοδικείο Αθηνών, έχει ως αποτέλεσμα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός όχι μόνο να έχει περιέλθει σε ακυβερνησία, αλλά ταυτόχρονα να γεννούνται και πολλά ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο νομιμοποιούνται πλέον τα εναπομείναντα μέλη του δ.σ να αποφασίζουν για λογαριασμό του οργανισμού. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως από τα 23 μέλη που είχε διορίσει το Πρωτοδικείο, έχουν απομείνει μόλις 14. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό δημόσιο, με αφορμή την παραπάνω κατάσταση, προσανατολίζεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να προχωρήσει σε καταγγελία του υπάρχοντος δ.σ.

Πρόκειται για μία πρώτη κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας η οποία γίνεται ενόψει της εκδίκασης, στις 10 Ιανουαρίου, της έφεσης που έχει καταθέσει στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να διευκολυνθεί η αλλαγή διοίκησης στον ΕΕΣ. Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Νίκος Πανταζόπουλος αφού προηγουμένως χαρακτήρισε «μηδαμινό» το έργο της νυν διοίκησης του Ε.Σ, διερωτήθηκε ως προς την επιμονή που επιδεικνύουν τα εναπομείναντα μέλη του να κρατηθούν στην ηγεσία του οργανισμού, από τη στιγμή που αυτά δεν είναι πλέον αποδεκτά ούτε από την πλευρά του κράτους, αλλά ούτε και από την Διεθνή Ομοσπονδία. «Έχουμε φτάσει πια στην κορύφωση της κρίσης του οργανισμού μας: υπάρχει ζήτημα διοίκησης και έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις!

Εργαζόμενοι, οι οποίοι εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι από 8-15 μήνες και αναγκάζονται καθημερινώς να προσφεύγουν στο μέτρο της επίσχεσης για να λαμβάνουν το επίδομα των 360€ για να επιβιώσουν. Το αίτημά μας λοιπόν είναι σαφές: «Όποιος θέλει να διοικήσει τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας, πρέπει να έχει και επίγνωση της δεινής κατάστασης του οργανισμού και έτοιμο πλάνο βιωσιμότητάς αυτού» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΕΣ, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παρά την οικονομική κρίση, δεν έχει οικονομικό, αλλά διοικητικό πρόβλημα. «Ότι χρήματα έπαιρνε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΕΕΣ τα ίδια σχεδόν παίρνει και σήμερα, απλά δεν υπάρχει μία σωστή και κατάλληλη διοίκηση να τα εκμεταλλευθεί όπως πρέπει και για όφελος της κοινωνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να έχει χάσει όχι μόνο την δυναμική του, αλλά και την αναγνωρισιμότητά του από την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΕΣ. Ο κ. Πανταζόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην καθημερινή απόγνωση την οποία βιώνουν οι περίπου 372 εργαζόμενοι του οργανισμού, οι μισοί περίπου εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο τπως ο Σύλλογος τους θα παρέμβει στην επικείμενη δίκη στο Εφετείο, «ακολούθως των τρεχόντων διοικητικών εξελίξεων».

Αναγνώστες