14 πράγματα που κλείνουν φέτος τα 30

Το 1984 ήταν μια γεμάτη χρονιά. Ήταν η χρονιά που γνωρίσαμε τον Εξολοθρευτή, τους Ghostbusters και τα Gremlins, που ακούσαμε για πρώτη φορά το... “Do They Know It’s Christmas?”, που ο George Michael έγινε διάσημος ως τραγουδιστής των Wham, που γεννήθηκαν οι Transformers, που ψηφίστηκαν τα πρώτα Video Music Awards. Αν η τούρτα σας το 2014 θα έχει πάνω της 30 κεράκια, έχετε καλή παρέα –την παρακάτω.

 Το Mac

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 1984 όταν ο Steve Jobs έβγαλε το πρώτο Mac από μία σακούλα, του έβαλε μια δισκέτα 3,5 ιντσών, το Chariots of Fire αντήχησε στην αίθουσα και το μηχάνημα μίλησε. Και είπε τα εξής: «Γεια σας, είμαι το Macintosh. Είναι υπέροχη η αίσθηση να είσαι έξω από τη σακούλα. Ασυνήθιστο καθώς είμαι στους δημόσιους λόγους, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μόνο μια σκέψη που έκανα την πρώτη φορά που συνάντησα έναν υπολογιστή IBM: Ποτέ μην εμπιστεύεσαι ένα computer που δεν μπορείς να σηκώσεις».

Τα καλλυντικά Mac

Μετά από χρόνια τα οποία πέρασαν φτιάχνοντας σπιτικό lip gloss στην κουζίνα τους και πουλώντας σκιές από το σαλόνι τους, ο Frank Toskan και ο Frank Angelo έστησαν έναν πάγκο σε ένα εμπορικό κέντρο του Toronto και άρχισαν να πουλάνε τα “Makeup Art Cosmetics” τους. Η MAC σήμερα είναι θυγατρική του μεγαθήριου των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων που λέγεται Estee Lauder. 

Το Tetris 

Ο ρώσος προγραμματιστής Alexey Pajitnov παρουσίασε σε ένα ενθουσιώδες κοινό την πρώτη έκδοση του καινούριου παιχνιδιού του στις 6 Ιουνίου του 1984. Τριάντα χρόνια αργότερα, δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε κάποιον που δεν θα χαμογελάσει στο άκουσμα αυτής της μελωδίας. 

Τα Χελωνονιντζάκια

Ο Peter Laird και ο Kevin Eastman σχεδίασαν ένα κόμικς το οποίο πωλούσαν μέσω ταχυδρομείου από το… σαλόνι του σπιτιού τους. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 1984, ενώ στα σχέδια δεν περιλαμβανόταν η συνέχιση της σειράς. Η τεράστια παγκόσμια επιτυχία, βέβαια, τα ανέτρεψε όλα –και τους έκανε εκατομμυριούχους.


Αναγνώστες