Αρβανιτάκη: Έξαλλη με φήμες που τη θέλουν να ζήτησε 160.000 ευρώ

Εδώ και λίγες μέρες ακούγονται έντονα αρνητικά σχόλια για την Ελευθερία Αρβανιτάκη, με αφορμή την συναυλία που θα δώσει στο Carnegie Hall την 1η Φεβρουαρίου....

Δημοσιεύματα, ήθελαν την τραγουδίστρια να ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού 160.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη συναυλία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος στα social media.

Όλα αυτά έφτασαν στα αυτιά της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η οποία έγινε έξαλλη με τους δημοσιογράφους που αναπαρήγαγαν τις φήμες και αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Με μια επιστολή της λοιπόν που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η ελληνίδα ερμηνεύτρια γράφει:

«Συντάσσω αυτή την επιστολή απαντώντας στα όσα έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επικείμενη συναυλία μου στο Carnegie Hall και το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν το έπραξα νωρίτερα γιατί μία σοβαρή ίωση δεν μου το επέτρεψε.

• Ουδέποτε ζήτησα χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού και ουδέποτε κινήθηκα προς το Υπουργείο για να ζητήσω οικονομική υποστήριξη.

• Ποτέ δεν είπα ότι ζήτησα την αιγίδα ούτε του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε κανενός άλλου Υπουργείου ή φορέα πολύ απλά γιατί δεν τίθεται τέτοιο θέμα από το ίδιο το Carnegie Hall. To Carnegie Hall εντάσσει τη συναυλία μου στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και είναι ο παραγωγός, επομένως δεν δέχεται την αιγίδα οιουδήποτε φορέα, δημοσίου ή ιδιωτικού.

• Ο λόγος που θέλησα να επικοινωνήσω με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ότι θεωρώ ότι η πρόσκληση από το σπουδαίο αυτό θέατρο είναι μια μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα καλλιτέχνη και ήθελα να το κάνω γνωστό στο αρμόδιο Υπουργείο.

• Σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους με αφορμή την εν λόγω συναυλία ερωτήθηκα αν θα υπάρξει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο ή αν θα βιντεοσκοπηθεί αυτή η συναυλία. Απάντησα αρνητικά λέγοντας ότι το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό, άρα και απαγορευτικό. Απορώ κι εγώ με όλα αυτά τα δημοσιεύματα που με φέρουν να αιτούμαι του ποσού των 160.000€ από το Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσω να βιντεοσκοπήσω και να ηχογραφήσω την παράσταση – πόσο μάλλον να την κυκλοφορήσω μέσω πολυεθνικής, όπως διάβασα στο άρθρο του κυρίου Μποσκοΐτη στη Lifo.

Όλη αυτή η παρεξήγηση δε θα είχε συμβεί αν η κυρία Ναταλί Χατζηαντωνίου, η κυρία Χρυσούλα Παπαϊωάννου και ο κύριος Αντώνης Μποσκοΐτης είχαν επικοινωνήσει πρώτα μαζί μου. Μετά από 30 χρόνια πορείας και 17 χρόνια ενός υπέροχου μουσικού ταξιδιού σε πολλά φεστιβάλ, θέατρα και χώρους στο εξωτερικό, για τα οποία ποτέ δεν ενόχλησα κανέναν για να τα ανακοινώσω, αναρωτιέμαι τώρα γιατί τόση εμπάθεια. Δεν το αξίζω

Αναγνώστες