Σύλληψη 20χρονου για εκβιασμό 19χρονης μέσω «Facebook»

Ένας 20χρονος συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση και... παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου, αφού, όπως ανακοινώθηκε, εκβίαζε 19χρονη ότι θα δημοσιοποιούσε προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με καταγγελία 19χρονης, προ τριμήνου περίπου, την προσέγγισε άγνωστος δράστης, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και την εκβίασε λέγοντάς της να του αποστείλει προσωπικές της φωτογραφίες, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους, τους οποίους είχε υποκλέψει από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε, ο ίδιος δράστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ προσέγγισε και πάλι την 19χρονη, μέσω «Facebook», απαιτώντας χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες.
Χθες σε προκαθορισμένη συνάντηση με την 19χρονη συνελήφθη ο δράστης, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός υπολογιστής (tablet).

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναγνώστες