Διαμάχη για έγκυο 33χρονη εγκεφαλικά νεκρή

H Marlise Munoz ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος μέχρι την ημέρα που ο άνδρας της τη βρήκε πεσμένη στο πάτωμα της κουζίνας, μετά από καρδιακή ανακοπή... Ο Erick Munoz της έδωσε τις πρώτες βοήθειες και τη μετέφερε στο νοσοκομείο John Peter Smith, στο Fort Worth του Τέξας, όπου παρά την ανάνηψη που επιχειρήθηκε, η 33χρονη, κηρύχθηκε τελικά εγκεφαλικά νεκρή. Αιτία θανάτου πνευμονική εμβολή. 

Οι δικοί της άνθρωποι θέλουν να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα για να τελειώσει, όπως λένε, και το δικό τους μαρτύριο. Όπως είπε στο CBS η μητέρα της, ούτε και η ίδια θα ήθελε να υποστηρίζεται τεχνητά. Της το είχε εξομολογηθεί η ίδια καθώς ο αδελφός της δουλεύει ως παραιατρικό προσωπικό και παρόμοιες ιστορίες με τον πόνο οικογενειών ήταν συχνό θέμα συζήτησης στο σπίτι. “Γνωρίζαμε την επιθυμία της. Και εμείς και ο σύζυγος της και θέλουμε να τη σεβαστούμε”, τόνισε. “Το μόνο που θέλουμε είναι να την αφήσουμε να ξεκουραστεί , να κοιμηθεί, αυτό που γίνεται δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό » δήλωσε ο 60χρονος πατέρας της Marlise. 

Όμως ο νόμος του Τέξας απαγορεύει να διακοπεί μια θεραπεία σε γυναίκα που είναι έγκυος και έτσι η 33χρονη παραμένει συνδεδεμένη με τα μηχανήματα, στην ουσία πλέον ως “απρόθυμη ανθρώπινη θερμοκοιτίδα”. Και θα παραμείνει έτσι μέχρι να πραγματοποιηθεί η γέννα προς έχει προγραμματιστεί με καισαρική για το Φεβρουάριο, όταν το έμβρυο θα είναι μεταξύ 24 και 28 εβδομάδων. 

Η περίπτωση της Marlise Munoz, διχάζει πλέον την Αμερική και ανοίγει τη συζήτηση για τις αμβλώσεις στο Τέξας, μετά από ένα νόμο που πέρασε το Νοέμβριο και ο οποίος περιορίζει το δικαίωμα στην άμβλωση. Από τη μία υπάρχουν αυτοί που στηρίζουν τους συγγενείς της 33χρονης και από την άλλη αυτοί που κατηγορούν την οικογένεια ότι θέλει να ξεφορτωθεί το παιδί. Η μητέρα της 33χρονης δηλώνει ότι η οικογένεια ζει μια κόλαση. “Ο σύζυγος της έχει εξαντληθεί.

Αυτό που προσπαθεί είναι να προστατεύσει το γιό τους από αυτή τη συζήτηση”, λέει. Οργανώσεις από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αυτός ο νόμος που απαγορεύει τη διακοπή της θεραπείας σε εγκύους μετατρέπει τις άρρωστες γυναίκες σε ανθρώπινα εκκολαπτήρια.

Αναγνώστες