Επικήρυξη με 4 εκατ. για Ξηρό, Μαζιώτη και εκτελεστές Ν. Ηρακλείου

«Το ελληνικό κράτος θα προστατέψει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, καθώς ανακοίνωνε νωρίτερα την επικήρυξη των τρομοκρατών με 4 εκατ. ευρώ και την «εκστρατεία» της Πολιτείας κατά της τρομοκρατίας...

Όπως διευκρινίστηκε από στελέχη του υπουργείου, η επικήρυξη αφορά στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη και της συζύγου του, Πόλας Ρούπα, καθώς και των δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, εφόσον συλληφθούν μετά από πληροφορίες που θα δοθούν στις Αρχές, οι οποίες θα αποδειχτούν με αδιάσειστα στοιχεία.

Ο κ. Δένδιας μίλησε σε όλους τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, στο αμφιθέατρο του μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο υπουργός εμψύχωσε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, να συνεχίσουν πιο έντονα τις προσπάθειες τους για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας ειδικότερα. 

Αμέσως μετά, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με το σύνολο των αξιωματικών που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ. Κατ' αρχήν, ήταν μεγάλη χαρά για μένα να τους συγχαρώ για τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μια σειρά από θέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η τρομοκρατία. Πρέπει να σας πω ότι, τον τελευταίο ένα- ενάμιση χρόνο, άνω των 30 τρομοκρατών έχουν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Είχα όμως και την ευκαιρία να τους υπογραμμίσω την τεράστια πρόκληση που συνιστά για την πατρίδα μας η τρομοκρατία, για την οικονομική της ανάπτυξη, για την προσέγγιση ξένων επενδύσεων, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για το καθήκον της ΕΛ.ΑΣ να αντιμετωπίσει με επιτυχία, όπως είμαι σίγουρος, την τεράστια αυτή πρόκληση που συνιστά η τρομοκρατία για την πατρίδα και το κράτος δικαίου».

Στη συνέχεια, ο υπουργός ανακοίνωσε την επικήρυξη των τρομοκρατών με 4 εκατ. ευρώ και κατέληξε: «Το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι μπορεί, ό,τι έχει συνταγματικό καθήκον, για να προστατέψει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη».

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στη ΓΑΔΑ, πάντως, σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και με την ανησυχία των αρχών για πιθανό σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα μετά την απόδραση και το «διάγγελμα» του Χριστόδουλου Ξηρού. Γι' αυτό, εκτός των άλλων, έχουν ενταθεί τα μέτρα φρούρησης πιθανών στόχων και οι περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων.

Ανησυχία Μαξίμου για ενδεχόμενο χτύπημα 

Πριν από την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίον επίσης συζήτησε το θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα την επίσπευση της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι φυλακές Δομοκού είναι αυτές που θα μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα, όπως άλλωστε είχε εξαγγείλει ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Χ. Αθανασίου, να μεταχθούν εκεί όλοι οι επικίνδυνοι κρατούμενοι.

Αναγνώστες