Τρόμος στη θάλασσα για το «πλοίο-φάντασμα» με κανίβαλους αρουραίους

Εδώ και ένα χρόνο το ρωσικό κρουαζιερόπλοιο Lyubov Orlova περιφέρεται σαν φάντασμα στο Βόρειο Ατλαντικό, εγκαταλελειμμένο από το πλήρωμά του τον περασμένο Ιανουάριο, με μόνους επιβάτες αρουραίους που ελλείψει τροφών τρώνε ο ένας τον άλλο...

Στη Βρετανία ωστόσο έχει δημιουργηθεί πανικός καθώς το πλοίο φάντασμα ενδέχεται το επόμενο διάστημα να επιστρέψει στη στεριά χάρη στους ισχυρούς ανέμους που το ωθούν προς τις ακτές.

Κατόπιν τούτου, σε επιφυλακή βρίσκονται οι λιμενικές αρχές της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Βρετανίας, καθώς το πλοίο κατοικείται από μεγάλο αριθμό νοσούντων αρουραίων με κανιβαλικές τάσεις.

Σύμφωνα με το BBC, τα ίχνη του πλοίου έχουν χαθεί από τον περασμένο Απρίλιο: κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται, ενώ καμία αναφορά δεν έχει γίνει από κάποιο άλλο διερχόμενο πλοίο.

Από το 2007, το Orlova εκτελούσε τουριστικά δρομολόγια προς την Αρκτική. Το 2010 κατασχέθηκε από το ρωσικό κράτος λόγω συσσωρευμένων, απλήρωτων από το Ρώσο ιδιοκτήτη του, φόρων.

Για τα επόμενα δύο χρόνια παρέμεινε αρόδου (αραγμένο στα ανοικτά) προτού καταλήξει να πουληθεί σε εταιρείες σκραπ.

Στην πορεία του όμως από τα Καναδικά ύδατα με κατεύθυνση προς ναυπηγείο της Δομινικανής Δημοκρατίας, τα σύρματα των ρυμουλκών έσπασαν με αποτέλεσμα το πλοίο να «δραπετεύσει», περιφερόμενο έκτοτε ελεύθερο και αθέατο.

Αναγνώστες