Προληπτικά μέτρα για την αιθαλομίχλη

Προληπτικά μέτρα θα λαμβάνει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για την αιθαλομίχλη σε περίπτωση που οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων, κατά μέσο όρο, ξεπερνούν τα 90 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα επί πέντε συνεχόμενες μέρες...

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Τσαμασλή, με τη συμμετοχή παραγόντων των διευθύνσεων περιβάλλοντος, υγείας και ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσώπου του υπουργείου υγείας και του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Σήμερα η βροχή στη Θεσσαλονίκη βελτίωσε την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια και δεν συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι λόγοι για τη λήψη έκτακτων μέτρων. Ωστόσο αν επί πέντε μέρες ο δείκτης των αιωρούμενων σωματιδίων διαμορφώνεται μεταξύ 90 και 100 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, τότε θα βγάζουμε απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές ρεύματος που καταναλώνουν μέχρι 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο να έχουν έκπτωση 70% και στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ρεύμα» ανέφερε ο κ. Τσαμασλής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται προληπτικά ώστε να μην ξεπεραστούν και πάλι τα όρια των 150 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο ενώ γνωστοποίησε ότι σε αντίστοιχες αποφάσεις προσανατολίζονται και άλλες αντιπεριφέρειες σε διάφορα σημεία της χώρας. «Για το θέμα έχουμε συνομιλήσει ήδη με το αρμόδιο υπουργείο και στη συνάντησή μου με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, απόψε, θα τον ενημερώσω για τις σχετικές αποφάσεις» πρόσθεσε.

«Θα λάβουμε όσα μέτρα μας επιτρέπει ο νόμος για να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να έχουν φθηνή και καθαρή ενέργεια, ώστε να μην υποστούμε τις επιπτώσεις από τα αιωρούμενα σωματίδια στην υγεία μας» σχολίασε.

Αναγνώστες