Εντονες αντιδράσεις για τον ...«παπά» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΈντονες αντιδράσεις μεταξύ Mητροπολιτών και της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλου, ο οποίος ντύθηκε ιερέας... και με την επιγραφή «Παπα Σούρας» και με το δισκοπότηρο ανά χείρας επιχειρούσε να… «κοινωνήσει» όσους συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό.
Εντονες αντιδράσεις για τον ...«παπά» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ντρέπεται και λυπάται για όσους συμμετείχαν «σ'αυτόν τον εξευτελισμό», ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και του γνωστού για τη δράση του εναντίον της Χρυσής Αυγής, Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος ανέφερε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ :
« Τά ὅρια τῆς ἐλευθεριότητας τά ὁρίζουν ὁ προσωπικός πολιτισμός τοῦ καθενός, ἡ αἴσθηση τοῦ σεβασμοῦ σέ ὅ,τι εἶναι ἱερό καί ὅσιο σέ μία κοινωνία, ἀκόμη καί ἡ διάκριση τῶν ἡμερῶν καί τῶν στιγμῶν μέσα στό χρόνο. Σέ αὐτά τά σημαντικά πράγματα ὁ κ. Βουλευτής περνάει τήν δική του «κρίση». Ἐάν αὐτά δέν τά καταλαβαίνει εἶναι ἀνόητος καί γι'αὐτό ἐπικίνδυνος. Ἐάν τά καταλαβαίνει εἶναι μοχθηρός ἀπέναντι στήν πίστη καί τήν καρδία τῶν χριστιανῶν τήν ὁποία συνειδητά ἐπεχείρησε νά πλήξει κρυπτόμενος πίσω ἀπό μία καρναβαλική ἐκδήλωση. Τόν συλλυποῦμαι βαθύτατα διά τόν πολιτισμό του!!!Δέν ξέρω ἄν μέχρι τή στιγμή αὐτή ἄν ὑπάρχει ἀντίδραση ἀπό τόν ἀρχηγό τοῦ κόμματος εἰς τό ὁποῖον ἀνήκει. Ἄν ὄχι, διερωτῶμαι ἁπλῶς: Μέ τέτοια πρόσωπα θά ἐπιχειρήσει νά κυβερνήσει τόν τόπο;».
Εντονες αντιδράσεις για τον ...«παπά» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ 
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ.Εντονες αντιδράσεις για τον ...«παπά» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ 

«Ντύθηκε ανέμελος παπάς και πήρε ένα βάζο για να κοινωνήσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να εμπαίζει το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας», είπε μιλώντας στη σημερινή λειτουργία ο Μητροπολίτης Άνθιμος και πρόσθεσε: «Αν ήμουν αρχηγός του κόμματός του θα τον είχα διώξει την ίδια μέρα. Μπορεί ένας βουλευτής να προσβάλει την ορθόδοξη πίστη; Πρέπει να παραιτηθεί ή η ηγεσία του κόμματός του να του επιβάλλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Αν δεν μετανοήσει λύτρωση δεν βλέπει».

Την ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε, επίσης, η βουλευτής της ΝΔ Μ. Αντωνίου (την οποία επιχείρησε να… «κοινωνήσει» ο ...«ιερέας».

«Η ορθοδοξία, έχει αντέξει, στο πέρασμα των αιώνων, τις επιθέσεις από πολύ σκληρούς και σοβαρούς διώκτες. Ασφαλώς και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το καρναβάλι – Διαμαντόπουλο, που προσπάθησε να την ευτελίσει. Από την μεριά μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συλλυπηθώ θερμά για το ήθος και τον πολιτισμό του», ανέφερε.
«Εδώ και πολλές δεκαετίες από την δημιουργία του ελληνικού κράτους κάποιοι από τους ιεράρχες της εκκλησίας έχουν μπερδέψει τον Σταυρό της Ορθοδοξίας με τον σταυρό των εκλογών και ποίμνιο τους με το εκλογικό σώμα. Ο λαός προφανώς καλείται κάθε φορά να επιλέξει τους πολιτικούς που θα τον κυβερνήσουν όχι καθ' υπόδειξη κάποιου ιεράρχη, αλλά με βάση την πρόταση τους για την κοινωνία που θέλουν να δημιουργήσουν», δήλωσε ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολίασε δε μέσω facebook:
«Η Αντωνίου μου επιτίθεται για το καρναβάλι, ενώ όλος ο κόσμος στην Καστοριά έχει δει και έχει ακούσει επιτόπου δηλώσεις της, που επικροτούν την παρουσία μου σε ένα τοπικό έθιμο κάτι που δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι εκτός του Νομού, όπως ακριβώς είπε.Και πριν αλέκτωρ λαλήσει,μόλις είδε να μου επιτίθενται οι παράγοντες της εκκλησίας ,μυρίστηκε λεία,ως “πτωματοφάγο όρνεο”. Πραγματικά πιο “ασπόνδυλο” δεν γίνεται… Αυτοί μας κυβερνούν»…
Την κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τόσο η κριτική επιτροπή βραβεύσεων Καρναβαλιού του Άργους Ορεστικού, όσο και ο ίδιος ο τοπικός Δήμος.

Αναγνώστες