«Εκμεταλλεύτηκαν τη Μυρτώ για να βγάλουν χρήματα»

Στην εισαγγελία της Μασαχουσέτης προσέφυγε η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της 16χρονης Μυρτούς που κακοποιήθηκε στην Πάρο, ζητώντας τον έλεγχο του εράνου που οργάνωσε στα τέλη του 2013 η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας...

Η μητέρα της καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες ενώ απειλεί και με μηνύσεις για δυσφήμιση και πρόκληση ψυχικής οδύνης.

«Ανακάλυψα ότι τα πρώτα χρήματα που στάλθηκαν από ομογενείς δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό για την αποκατάσταση της υγείας της. Έχω ήδη ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί. Υπάρχουν πολλά κενά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όσες φορές ζήτησα ονόματα όσων διαχειρίστηκαν τα χρήματα υπήρξαν αντιδράσεις», υποστηρίζει.

Είχε ζητήσει μέσω του δικηγόρου της Εμέτ Φινοσέ να προσκομιστούν αναλυτικά στοιχεία από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει η Ομοσπονδία.

Απαίτησε, δε, ένορκη δήλωση από την Ομοσπονδία ότι δεν υπάρχουν άλλοι λογαριασμοί και αποδείξεις για τις δωρεές του κάθε ατόμου.
Ισχυρίζεται ότι η ομάδα που οργάνωσε τον έρανο παραπλάνησε τους δωρητές, λέγοντας ότι τα χρήματά τους εκπίπτουν από την αμερικανική εφορία.

«Δεν θέλω τα χρήματα. Ούτε σεντ. Είμαι απόλυτη. Θέλω να επιστραφούν τα χρήματα για να μην μπορεί να πει κανείς τίποτα για τη Μυρτώ όταν ανακαλύψει πως δεν εκπίπτουν τα χρήματα από την αμερικανική εφορία. Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα. Μπορεί να έκανα και εγώ κάποια λάθη, δεν ήξερα, δελεάστηκα... Μου έλεγαν ότι θα αγοράσουμε ένα μηχάνημα που θα μπορεί να δώσει στη Μυρτώ τη δυνατότητα να επικοινωνεί. Εδώ και 18 μήνες δεν έχω ακούσει τη φωνή της Μυρτούς, έχω ακούσει κλάματα, αλλά όχι τη φωνή της», σημείωσε στην Ελευθεροτυπία.

«Στο όνομα του παιδιού κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα, η υπόθεση σκόπιμα επικοινωνιακά διογκώθηκε, ακριβώς για να γίνει μια συναισθηματική εκμετάλλευση», υποστήριξε.

Αναγνώστες