Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Προβλήματα στη λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε, από νωρίς ...το πρωί, η πυκνή ομίχλη που κάλυψε μεγάλο μέρος της πόλης.

Αν και οι πρωινές αναχωρήσεις των αεροσκαφών που βρίσκονταν από χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκαν κανονικά, η ομίχλη προκάλεσε πρόβλημα στην προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο.

Προς το παρόν, τα αεροπλάνα (το ένα εκτελούσε πρωινή πτήση από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το άλλο θα προσγειωθεί στον αερολιμένα για να κάνει τη διακομιδή ασθενούς στην Αγγλία), δεν έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Η πυκνή ομίχλη αποδίδεται στην έντονη υγρασία που καταγράφεται στην πόλη και όχι στις υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10.

Μάλιστα, τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων χαρακτηρίζονται από ειδικούς «φυσιολογικά» καθώς, σήμερα το πρωί, η ωριαία τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 που καταγράφηκε στους σταθμούς μέτρησης του δημοτικού δικτύου ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν 56 mg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό Εγνατίας, ενώ δεν ξεπέρασε τα 72 mg/ανά κυβικό μέτρο στην Τούμπα.

Χθες, η μέση ημερήσια τιμή ήταν 52 mg/ανά κυβικό μέτρο στην Εγνατία, 100 mg/ ανά κυβικό μέτρο στην Λαγκαδά, 63 στην Τούμπα, 61 στο Επταπύργιο και 53 στο δημαρχείο.

Αναγνώστες