Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖA πυροδότησε η αναβολή της επίσκεψης Κάρας

Αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία η προγραμματισμένη για τις... 8 και 9 Ιανουαρίου επίσκεψη της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, που με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ευρωπ. Κοινοβουλίου Οτμαρ Κάρας έχει συσταθεί με σκοπό να ερευνήσει τα πεπραγμένα της τρόικας στις χώρες όπου εφαρμόζονται μνημονιακές πολιτικές.

Η αναβολή της επίσκεψης ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι της Δευτέρας από τη Γραμματεία τη Επιτροπής του ΕΚ, στηνν ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται: «Η προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής για τις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 υπό τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ Otmar Karas, αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Κατά συνέπεια η προγραμματισθείσα συνέντευξη τύπου για τις 9 Ιανουαρίου δεν θα λάβει χώρα».

Η αναβολή πυροδότησε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Για αποφυγή της συζήτησης και αδυναμία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κυριεύεται από φόβο "μπροστά στον καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος".

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του.

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας".

Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου:Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο! Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...

Αναγνώστες