Τελικά τις μαζεύουμε ή όχι τις αποδείξεις;;

Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν πως δεν ισχύουν οι αποδείξεις από super market και βενζινάδικα.Και έπρεπε ο συνταξιούχος να συγκεντρώνουν το 10% του εισοδήματός τους...

Έπειτα κατάλαβαν πως χωρίς ΔΕΚΟ, super market και καύσιμα θα είναι αδύνατο οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν το ποσό και σκέφτηκαν τελικά από τρόφιμα και καύσιμα να ισχύουν οι αποδείξεις, αλλά στο 50% της αξίας τους.

Τώρα πάλι ξανά από την αρχή. Άλλα μας λένε…

Μέχρι στιγμής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει η πρόταση να εξαιρούνται οι συνταξιούχοι από τη συλλογή αποδείξεων.

Το πιο πιθανό είναι να επιστρέψουμε στο πρωταρχικό καθεστώς . Μισθωτοί και συνταξιούχοι να πρέπει να συγκεντρώσουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και να ισχύουν αυτές που ίσχυαν και το 2013 και όχι το 10% του εισοδήματος.

Όλα θα φανούν σε πράξη μέσα στο επόμενο διάστημα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών όσον αφορά στις δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, στον τρόπο επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, στις κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται.

Αναγνώστες