Ο χειμώνας...αγνοείται!!! Έρχεται... άνοιξη το επόμενο τριήμερο!

Μετά από τις βροχές και την αλλαγή του καιρού μέχρι και την Πέμπτη,έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή ενώ και το Σαββατοκύριακο μάλλον πιο πολύ ανοιξιάτικο θα θυμίζει παρά χειμωνιάτικο παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά του Γενάρη...

Μεγάλα προβλήματα και για τα χιονοδρομικά από την έλλειψη χιονού ενώ και ο φετινός γενάρης είναι αρκετά πάνω θερμοκρασιακά με βάση τις κλιματικές τιμές της εποχής.

Η απουσία χειμώνα από την Ευρώπη φέτος και κατ'επέκταση και στην Ελλάδα προκαλή αίσθηση καθώς στον αντίποδα η Αμερική βρίσκεται υπο καθεστώς συνεχών πολικών εισβολών με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 17-19 Γενάρη θα είναι αρκετά ζεστό για την εποχή με υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά στην κεντρική και νότια χώρα.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει ωστόσο και πάλι με άστατος καιρό και βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ήπιες θερμοκρασίες ,νοτιάδες και καταιγίδες πιο έντονες στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη κεντρικά και ανατολική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια και κάποια συννεφιά να πυκνώσει κατά διαστήματα.

Αρκετά βροχερό σε κάποιες περιοχές φαίνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη ωστόσο δεν φαίνεται να έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις εκτός από τα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Δεν φαίνεται να έχουμε γενικώς κάποια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ,ενώ ο χειμώνας συνεχίζει να αγνοείται και βαδίζουμε πλέον προς το τέλος του Γενάρη.

Αναγνώστες