Ο Σαμαράς στον τόπο της καταστροφής...

Είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από των σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της Κυριακής...

Το Ληξούρι επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από των σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της Κυριακής....

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια άμεση αντιμετώπιση». Ζήτησε δε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ιδίως για τους κατοίκους του Ληξουρίου, με τους οποίους και συνομίλησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς στις 23:20 και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών παρουσία φορέων, παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά ο κ. Σαμαράς για τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί, αλλά και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις αρχές.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και το πρωί θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, από τους οποίους o Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο σεισμόπληκτο νησί.

Αναγνώστες