Ερευνα ΟΟΣΑ: Τέταρτοι πιο δυστυχισμένοι οι Ελληνες μαθητές

Δυστυχισμένοι φαίνεται πως είναι οι Ελληνες μαθητές, καθώς συγκαταλέγονται στην 4η θέση στο συνδυασμό επίδοσης και κακής διάθεσης, σύμφωνα με διεθνή έκθεση του ΟΟΣΑ που συγκρίνει τις επιδόσεις των μαθητών από 65 χώρες....

Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ κατατάσσει και τον ρυθμό ευτυχίας των μαθητών, όπως προκύπτει από το ποσοστό που συμφωνεί ή διαφωνεί με την φράση «είμαι χαρούμενος στο σχολείο», αναφέρει το Εθνος.

Οσον αφορά, λοιπόν, τις επιδόσεις των μαθητών την πρωτιά στο συνδυασμό επιδόσεων και ευτυχίας, κατέχουν οι μαθητές της Σιγκαπούρης, την δεύτερη οι μαθητές της Ταϊβάν και την τρίτη μοιράζονται οι μαθητές της Ελβετίας και του Χονγκ Κονγκ.

Μεμονωμένα, οι πιο ευτυχισμένοι μαθητές είναι οι Ινδονήσιοι, οι πιο δυστυχισμένοι οι Νοτιοκορεάτες, τις καλύτερες επιδόσεις έχουν οι Κινέζοι (Σαγκάη) και τις χειρότερες οι Περουβιανοί.

Με τους καλύτερους βαθμούς και πιο ευτυχισμένοι μαθητές

Σιγκαπούρη
Ταϊβάν
Ελβετία
Χονγκ Κονγκ
Λιχτενστάιν
Σαγκάη - Κίνα
Ιαπωνία
Ισλανδία
Βιετνάμ
Μακάο - Κίνα

Στον αντίποδα: στην κατάταξη (με το συνδυασμό χειρότερων επιδόσεων και πιο δυστυχισμένων μαθητών), την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Κατάρ και ακολουθούν η Αργεντινή, η Κύπρος και στην 4η θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Χειρότερες βαθμολογίες και πιο δυστυχισμένοι μαθητές

Κατάρ
Αργεντινή
Κύπρος
Ελλάδα
Σλοβακία
Ρουμανία
Τυνησία
Ρωσία
Μαυροβούνιο
Ιορδανία

Αναγνώστες