Συναγερμός από την κακοκαιρία στη Βρετανία - Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών - ΦΩΤΟ

Οι Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών στη Βρετανία, όπου σημειώνεται σφοδρή κακοκαιρία, επιστρατεύθηκαν... σήμερα μετά τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες και οι καταιγίδες, οι χειρότερες ως προς την ένταση και τη διάρκειά τους των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Ο μετεωρολόγος Ματ Ντόμπσον του Meteogroup προέβλεψε ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί.
"Είναι πολύ ασυνήθιστο να σημειώνονται τόσο ισχυρές καταιγίδες η μία μετά την άλλη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε και πρόσθεσε ότι "δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο από το 1991".
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της χώρας εξέδωσε δεκάδες προειδοποιήσεις και ανακοινώσεις για πλημμύρες με τις παράκτιες περιοχές στη νότια Αγγλία να κινδυνεύουν περισσότερο.
Σήμερα συνεδρίασε η κυβερνητική ειδική επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων Cobra προεδρεύοντος του υπουργού Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον, ο οποίος, όπως δήλωσε, ήθελε "να εξασφαλίσει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κακοκαιρία που αναμένεται".


Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι από τις βροχοπτώσεις κινδυνεύουν με υπερχείλιση πολλοί ποταμοί θέτοντας σε κίνδυνο γειτονικές κοινότητες, περιλαμβανομένων εκείνων στη νότια Αγγλία που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Μέντγουεϊ στο Κέντ, του Τάμεση στην Οξφόρδη και του Σέβερν στο Γκλόστερσαϊρ.
Το φράγμα του Τάμεση, το οποίο προστατεύει από τις πλημμύρες το κεντρικό Λονδίνο, παρέμεινε σήμερα κλειστό.
Περισσότερα από 200 σπίτια πλημμύρισαν, από τη νότια Αγγλία ως τη Σκωτία.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες.


Οι αρχές επανέλαβαν την έκκληση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου συγκεντρώνονται πολλοί για να δουν τα εντυπωσιακά κύματα να σκάνε στην ακτή, καθώς έτσι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
ΦΩΤΟ REUTERS

Αναγνώστες