Κόντρα στο πρωτόκολλο μόνος στο πρώτο ταξίδι μετά το σκάνδαλο ο Ολάντ

Μία βαλίτσα ετοιμάστηκε για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στην Ολλανδία, χωρίς τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ...

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την φημολογούμενη σχέση του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Η 48χρονη Τριερβελέρ βγήκε χθες, Σάββατο, το απόγευμα από το παρισινό νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ, στο οποίο εισήχθη στις 10 Ιανουαρίου υπό το σοκ των δημοσιευμάτων του περιοδικού «Closer» που αποκάλυψαν το «μυστικό έρωτα» του προέδρου.

Η σύντροφος του προέδρου, δημοσιογράφος στο εβδομαδιαίο περιοδικό Παρί-Ματς, μετέβη στην προεδρική κατοικία Λα Λαντέρν, κοντά στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, όπου πρόκειται «να αναπαυθεί για μερικές ημέρες», σύμφωνα με το γραφείο της.

Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, έστειλε μήνυμα στο Twitter για να ευχαριστήσει «από βάθους καρδιάς» αυτούς που την υποστήριξαν, ενώ ένας από τους γιους της, ο 16χρονος Λεονάρ, εξέφρασε στον ίδιο ιστότοπο τη χαρά του που είναι επιτέλους με τη μητέρα του.

Ο Ολάντ υποσχέθηκε να «αποσαφηνίσει» την κατάσταση αναφορικά με τη σύντροφό του πριν από την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 11 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του, της Μισέλ.

Εν αναμονή των εξηγήσεων, θα είναι αύριο μόνος του στο επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί από τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ, παρότι οι Πρώτες Κυρίες είναι παραδοσιακά προσκεκλημένες σε αυτά τα επίσημα γεύματα.
Αναγνώστες