Ταραχές στο Σάο Πάολο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση στο Σάο Πάολο από πολίτες που αντιτίθενται στη διοργάνωση του Μουντιάλ από τη Βραζιλία. Διαδηλώσεις έγιναν σε αρκετές πόλεις, όμως στο Σάο Πάολο η κατάσταση εκτραχύνθηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και η αστυνομία να προχωρήσει σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις. ..

 Σύμφωνα με την Daily Mail, στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αντιδρούν κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι βραζιλιάνοι που βλέπουν ότι δεν έχουν κανένα όφελος από την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 Οι διαδηλωτές στο Σάο Πάολο ήταν περίπου χίλιοι. Κουνούσαν σημαίες, κρατούσαν πανό και φώναζαν το σύνθημα «Το Μουντιάλ δεν θα γίνει». Η διαδήλωση ήταν ειρηνική μέχρι τη στιγμή που κάποιοι διαδηλωτές από το μπλοκ των αναρχικών επιτέθηκαν σε ένα άδειο περιπολικό. Κάποιοι άλλοι έκαψαν ένα μικρό αυτοκίνητο και έσπασαν τζαμαρίες τραπεζών. Οι διαδηλωτές φώναξαν ότι διεκδικούν δικαιώματα, όπως αυτό σε αξιοπρεπείς δημόσιες υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο φοιτητής Leonardo Pelegrini dos Santos . «Είμαστε κατά των εκατομμυρίων που δαπανώνται για το Κύπελλο . Είναι τα χρήματα που πρέπει να επενδυθούν σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, σε καλύτερη μεταφορά και στέγαση . "

 Η συμφοιτήτρια του Juliana Τurno είπε ότι « αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από τις διαμαρτυρίες που θα συμβούν όταν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο." Πέρυσι , εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Βραζιλία για να διαμαρτυρηθούν για την κακή ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών και τη διαφθορά, ενώ η χώρα δαπανά δισεκατομμύρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναγνώστες