Η πορνογραφία διαιωνίζει μύθους για τους άνδρες και το σεξ

Η βιομηχανία της πορνογραφίας είναι κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενη κι έτσι επικεντρώνεται κυρίως στην προβολή του γυναικείου φύλου.

Ακόμη και τα επιφανειακά πρότυπα...
που προβάλλονται σε σχέση με τους άνδρες φαίνεται πως είναι αρκετά «παρεξηγημένα», με αποτέλεσμα να πλάθονται αρκετοί μύθοι γύρω από τους άνδρες και το σεξ. Δείτε ποιοι είναι οι πιο διαδεδομένοι.

1. Υπάρχει μία μόνο ερωτογενής ζώνη στο ανδρικό σώμα

Η πορνογραφία φαίνεται πως υποβιβάζει σε μεγάλο βαθμό το ανδρικό σώμα. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες δεν απολαμβάνουν τη σεξουαλική διέγερση μόνο από την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

2. Το μέγεθος είναι υποκειμενικό

Τα πρότυπα που προβάλλονται στη βιομηχανία της πορνογραφίας δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να καλλιεργούνται κάθε είδους ανασφάλειες στους άνδρες. Μάλιστα, όπως συμβαίνει σε κάθε κινηματογραφική ταινία, ο φωτισμός, η οπτική γωνία ή ακόμη και το μακιγιάζ μπορεί να παραποιούν την πραγματικότητα.

3. Η στύση διαρκεί… για πάντα

Στις περισσότερες ταινίες πορνό, η σεξουαλική πράξη διαρκεί 30 με 60 λεπτά. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι για τα περισσότερα ζευγάρια το σεξ διαρκεί 3 έως 7 λεπτά.

4. Ο ρόλος του άνδρα είναι μονοδιάστατος

Οι γυναίκες μπορεί να υποδυθούν πολλούς διαφορετικούς ρόλος και να ανταποκρίνονται σε ποικίλα στερεότυπα. Σύμφωνα όμως με τη Διεθνή Βάση Δεδομένων για τις Ταινίες Ενηλίκων, οι άνδρες φαίνεται πως αδικούνται ως προς το ρόλο τους και παρουσιάζονται κυνικά, έως και πρωτόγονα.

Αναγνώστες