Ανησυχία για τη γρίπη Α

Ένας άνδρας ηλικίας 76 ετών πέθανε την Τρίτη έχοντας προσβληθεί από τη γρίπη Α (Η1Ν1) σε νοσοκομείο της Σαραγόσα, στα βόρεια της Ισπανίας, όπου νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Αραγονίας... Ο ασθενής αυτός «είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Α και υπέφερε και από άλλα νοσήματα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον πρώτο ασθενή που χάνει την ζωή του από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης Α, τη στιγμή που άλλοι 43 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί στην περιοχή αυτή, οι 18 εξ αυτών στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση εδώ και πολλές ημέρες τους πολίτες να μην ανησυχούν και ο υπουργός Υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης, Ρικάρντο Ολιβάν, επαναλαμβάνει ότι οι ασθενείς που προσβλήθηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί και υπέφεραν και από άλλες παθολογικές καταστάσεις οι οποίες οδήγησαν σε επιπλοκές.

«Οι πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα προηγούμενης παθολογίας δεν πρέπει να φοβούνται για επιπλοκές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι παραπάνω από μια απλή γρίπη» διαβεβαίωσε ο Ολιβάν.

Η κυβέρνηση της Αραγονίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει θέσει σε ισχύ έναν μηχανισμό επιτήρησης για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της επιδημίας.

Αναγνώστες