ΣΟΚ :Κακοποιούσαν παιδιά και το έδειχναν live στο internet!

Την εξάρθρωση του δικτύου παιδεραστών που οργάνωναν επι πληρωμή τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών την οποία έδειχναν μέσω live streaming ανακοίνωσαν οι αρχές στη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ...

Σε ανακοίνωσή της η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA), αναφέρει ότι έγιναν 29 συλλήψεις,σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Endeavour, η οποία ξεκίνησε το 2012 με τη συμμετοχή στελεχών των αμερικανικών τελωνειακών αρχών και αστυνομικών στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες. Μάλιστα, ορισμένοι από τους υπόπτους ήταν μέλη των οικογενειών των παιδιών.

Έντεκα από τις συλλήψεις έγιναν στις Φιλιππίνες, όπου διασώθηκαν 15 παιδιά και τέθηκαν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δώδεκα χώρες προχώρησαν σε συλλήψεις προσώπων τα οποία κατηγορούνται για παρακολούθηση της κακοποίησης των παιδιών ζωντανά και για την καταβολή ενός ποσού που συνολικά ξεπερνά τα 61.000 δολάρια, ανακοίνωσε η NCA.
Μεταξύ τους βρίσκονται τρεις Αυστραλοί, περιλαμβανομένου ενός που συνελήφθη στην Μπανγκόκ.

Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής κακοποίησης -σε κάποιες περιπτώσεις με παιδιά μόλις πέντε ετών- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία στο Νορθαμπτονσάιρ της κεντρικής Αγγλίας επισκέφθηκε το σπίτι ενός άνδρα με μητρώο για σεξουαλικά αδικήματα και βρήκε σε υπολογιστές φωτογραφίες από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

"Η χρήση webcam για τη μετάδοση ζωντανά σεξουαλικής κακοποίησης, ειδικά με παιδιά από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, συνιστά μία σημαντική και αναδυόμενη απειλή", ανακοίνωσε η NCA.

Αναγνώστες