"Πνίγηκε" στους καπνούς η Μελβούρνη – Μαίνονται 18 πυρκαγιές

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία. Περιοχές της Μελβούρνης "πνίγηκαν" στους καπνούς καθώς η φωτιά συνεχίζει για πολλοστή μέρα το καταστροφικό της πέρασμα από τα βορειοδυτικά της αυστραλιανής πρωτεύουσας...

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καταστραφεί συνολικά περισσότερα από 50 σπίτια και περίπου 18 μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη τη Βικτώρια.

Περίπου 700 πυροσβέστες –οι περισσότεροι από αυτούς είναι εθελοντές- προσπαθούν για μία ακόμη ημέρα να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες εστίες.

Αν και βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο, εντούτοις ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί προειδοποιεί η Μετεωρολογική και υπογραμμίζει ότι δεν αποκλείεται να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Οι λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα βοηθήσουν πολύ τα το έργο των πυροσβεστών, δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Κρεγκ Λάπσλεϊ. 

"Ωστόσο, το γεγονός ότι οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ακόμα και σε συνθήκες όχι ξηρασίας, μας υποδεικνύει ότι εάν δεν έρθουν σύντομα βροχές στη Βικτόρια η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο", είπε ο Λάπσλεϊ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αναγνώστες