Η διαστημική «γειτονιά» μας μεγάλωσε: 715 νέους πλανήτες ανακάλυψαν επιστήμονες της NASA!!!

Η γαλαξιακή γειτονιά μας μόλις μόλις έγινε πολύ μεγαλύτερη, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η NASA ανακοίνωσε -επίσημα- την ανακάλυψη 715 νέων πλανητών, μακράν τη μεγαλύτερη μαζική διαστημική ανακάλυψη που παρουσιάστηκε ποτέ...

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, σύμφωνα με τη NASA, τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς τους πλανήτες βρίσκονται σε αυτό που η NASA αποκαλεί «κατοικήσιμη ζώνη», που σημαίνει ότι έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ώστε να υποστηρίξουν ζωή.

Οι πλανήτες, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από 305 διαφορετικά μητρικά άστρα και ανακαλύφθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική που οι επιστήμονες αναμένουν να κάνει τις νέες πλανητικές ανακαλύψεις πιο συχνές και πιο λεπτομερείς.

Οπως αναφέρει η NASA, το 95 % των πλανητών που ανακαλύφθηκαν από το Kepler είναι μικρότεροι από ότι ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη Γη.

Ενας από αυτούς είναι περίπου δύο φορές το μέγεθος της Γης και περιστρέφεται γύρω από ένα αστέρι που έχει το μισό μέγεθος του ήλιου μας, σε έναν κύκλο 30 ημερών. Οι άλλες τρεις πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη, επίσης, είναι όλοι περίπου δύο φορές το μέγεθος της Γης.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι πιθανό μετά από περισσότερη έρευνα, να βρουν ένα υψηλότερο ποσοστό των νέων πλανητών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να φιλοξενήσουν ζωή.

Οπως αναφέρει ο Τζέισον Ρόου, ερευνητής στο Ινστιτούτο SETI στο Mountain View της Καλιφόρνια και συν-επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας: «Οσο περισσότερο το ερευνήσουμε, τόσο πιο συχνά θα βρίσκουμε γνωστά ίχνη μας ανάμεσα στα αστέρια που μας θυμίζουν τη Γη».
Αναγνώστες