Πώς διαφέρει ο εγκέφαλος του παιδόφιλου από το μέσο άνθρωπο;

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι παιδόφιλοι έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από το μέσο άνθρωπο. Τώρα, ο καθηγητής ψυχιατρικής Τζέιμς Κάντορ από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο επισημαίνει μία ακόμη σημαντική διαφορά που διακρίνει τους παιδόφιλους από το μέσο άνθρωπο....

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η νευροανατομία του εγκεφάλου παίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της διαταραχής. Με τη βοήθεια εγκεφαλικής απεικόνισης, ο Κάντορ διαπίστωσε ότι οι παιδόφιλοι διαθέτουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες λευκής ουσίας στον εγκέφαλο.

Πρόκειται για τους συνδετικούς ιστούς του εγκεφάλου που συνδέουν τα διάφορα τμήματά του και επιτρέπει συγκεκριμένες αντιδράσεις απέναντι στους ανθρώπους και τις κοινωνικές συναναστροφές.

Η μικρή ποσότητα λευκής ουσίας στον εγκέφαλο έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση διαφορετικών συστημάτων αντίδρασης στους παιδόφιλους. Αντί να ενεργοποιείται το σύστημα της γονεϊκής φροντίδας, ενεργοποιείται το σύστημα της σεξουαλικής αντίδρασης.

Ο Κάντορ υποστηρίζει πως το κοινωνικό στίγμα της παιδοφιλίας δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στη θεραπεία των ασθενών. Η δημιουργία κατάλληλων υποδομών και προγραμμάτων θα επιτρέπει στα άτομα αυτά να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και να ζητήσουν την απαραίτητη βοήθεια για την καταπολέμηση των σεξουαλικών τους ορμών.

Αναγνώστες