Το κινητό «κλειδί» στην υπόθεση Πιστόριους!

Οι ερευνητές ζητούν πρόσβαση στα μηνύματα του Παραολυμπιονίκη, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση δολοφονίας της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ Η δίκη του αναμένεται στις 3 Μαρτίου και οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά προκειμένου...
ο Όσκαρ Πιστόριους να μην καταδικασθεί για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ πριν από έναν χρόνο, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Η αστυνομία προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με το FBI προκειμένου να στηρίξει αίτημά της στην Apple να ξεμπλοκάρει το iPhone του αθλητή, ώστε να μπρέσει να αναλύσει το περιεχόμενο του κινητού και να το παρουσιάσει στο δικαστήριο, σύμφωνα με το Eyewitness News της Νότιας Αφρικής. Οι ερευνητές ζητούν από την Apple να ξεκλειδώσει τα κρυπτογραφημένα αρχεία του τηλεφώνου γιατί ο Παραολυμπιονίκης δεν θυμάται τον προσωπικό κωδικό του ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα μηνύματά του. Έτσι, πρέπει το FBI να εγκρίνει αίτημα προτού οι ίδιοι επικοινωνήσουν με την εταιρεία για πληροφορίες.

 Οι κατήγοροι αναφέρουν ότι δύο iPhones και δύο BlackBerrys βρέθηκαν στο πάτωμα του μπάνιου του Πιστόριους όπου έπεσε νεκρή η Ρίβα Στέενκαμπ.
http://www.in2life.gr/ ,http://www.independent.co.uk/

Αναγνώστες