Ένας Έλληνας στη μαφία της Νέας Υόρκης ! Συλλήψεις σε ΗΠΑ - Ιταλία!

Σε μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Νέα Γέφυρα» (New Bridge), το FBI και η ιταλική αστυνομία συνέλαβαν 7 άτομα στη Νέα Υόρκη και 17 στην Ιταλία, ενώ τουλάχιστον 40 ακόμα άνθρωποι ειδοποιήθηκαν ότι έχουν τεθεί υπό έρευνα.Το 2008, μία άλλη κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Παλαιά Γέφυρα» (Old Bridge), οδήγησε στη σύλληψη 80 μαφιόζων από τη Σικελία και τη Νέα Υόρκη....

Ο 42χρονος Φασαράκης εργαζόταν στην τράπεζα Alma Bank του Μπρούκλιν και κατηγορείται πως «ξέπλυνε» περισσότερα από 500.000 δολάρια, χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για 20 χρόνια.

«Οι δύο εγκληματικές ομάδες συνεργάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα σχέδιο διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας», δήλωσε ο Τζορτζ Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε το FBI. Αναφέρεται επίσης ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε ένα διακρατικό δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης. 
Οι επτά συλληφθέντες στη Νέα Υόρκη δήλωσαν αθώοι στο δικαστήριο κατά την απαγγελία κατηγοριών. Ο Έλληνας ομογενής αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων

«Η Ντραγκέτα αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη, περίπλοκη και ύπουλη εγκληματική οργάνωση με πλοκάμια όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η Λορέτα Λιντς, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Αναγνώστες