1 εκατ. € παραπάνω έκρυβε η Ρούλα

Σφίγγει, όπως όλα δείχνουν, ο κλοιός εισαγγελέων και ανακριτών γύρω από την οικογένεια του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, όπως επίσης και από τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, καθώς... νέα στοιχεία καταφτάνουν συνεχώς στα δικαστικά γραφεία κυρίως από τις ελβετικές δικαστικές αρχές.

ύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς και οι ανακριτές που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κύριοι Γαβριήλ Μάλλης και Γιάννης Σταυρόπουλος, στρέφουν την προσοχή τους σε ένα έμβασμα ύψους 1 εκατ. ευρώ που κατατέθηκε στον λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα HSBC της Γενεύης η Ρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας Γ. Παπαντωνίου. Το ποσό αυτό κατατέθηκε από τον λογαριασμό που διατηρούσε στην ίδια τράπεζα ο κουμπάρος και στενός συνεργάτης του ζεύγους Παπαντωνίου, Γιώργος Κανδαλέπας, λίγο μετά το 2000 όταν δηλαδή ο διαγραφείς πλέον από το ΠΑΣΟΚ υπουργός ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Τις προηγούμενες ημέρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο ανακριτές διαφθοράς που χειρίζονται τις υποθέσεις των εξοπλιστικών κάλεσαν στο γραφείο τους τη Ρ. Κουράκου η οποία διατηρούσε λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και αποκαλύφθηκε χάρη στη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε μια κατάθεση που διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά οι ανακριτές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τη ρώτησαν αν τα χρήματα αυτά έχουν σχέση με τις προμήθειες των εξοπλιστικών. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας επέμενε ότι τα χρήματα προορίζονταν για τα δύο παιδιά της και ότι δεν έχουν καμία σχέση με παράνομη δραστηριότητα ή την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ωστόσο, οι δύο έμπειροι ανακριτές ζήτησαν την έγγραφη συναίνεσή της για να ανοίξει ο λογαριασμός στην τράπεζα της Γενεύης και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη το αποδέχτηκε. Το γεγονός πάντως ότι οι ανακριτές που χειρίζονται τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων κάλεσαν τη Ρ. Κουράκου στο γραφείο τους σημαίνει, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι πλέον συνδέουν τη σύζυγο του Γ. Παπαντωνίου με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών παρόλο που μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει την κίνηση του λογαριασμού με την υπόθεση των υποβρυχίων ή με τα Τor-M1.

Αναγνώστες