Ένπολοι ανατίναξαν κυβερνητικό κτίριο στο Ιράκ

Ένοπλοι έκαναν κατάληψη και ανατίναξαν κυβερνητικό κτίριο στο βόρειο Ιράκ. Η ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο κτίριο στην περιοχή της ...Σανίγια στο Τικρίτ, 170 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων και κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους δεν υπήρξαν θύματα μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε αφότου είχαν αποχωρήσει από το κτίριο οι περισσότεροι υπάλληλοι.

«Οι ένοπλοι ήταν πολλοί και αναπτύχθηκαν στους δρόμους, χωρίς να υπάρχει καθόλου η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε ένας κάτοικος στο πρακτορείο.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε στο Τικρίτ, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Την Πέμπτη, σειρά βομβιστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν την ιρακινή πρωτεύουσα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 29, ανέφερε το ιρακινό πρακτορείο Ειδήσεων. Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στην συνοικία Αντχαμίγια, στα βόρεια της Βαγδάτης, εξερράγησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι και να τραυματιστούν 21. Επίσης, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στη συνοικία Σαϊντίγια, στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 8, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 8.868 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2013 εξαιτίας επιθέσεων και βιαιοτήτων, το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στο Ιράκ τα τελευταία πέντε χρόνια.

(φωτογραφία αρχείου)

Αναγνώστες