Θάσος: Μια… χτένα «έδειξε» το βασικό ύποπτο τριπλής δολοφονίας

Μια… χτένα που είχε τοποθετηθεί πάνω στο φέρετρο 48χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας Καβάλας ήταν το στοιχείο που «ξεκλείδωσε» τις έρευνες και έριξε φως σε... ένα τριπλό έγκλημα, που σημειώθηκε στη Θάσο πριν από 13 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας, στο βούλευμά τους, υποστηρίζουν ότι η χτένα τοποθετήθηκε για συμβολικούς λόγους πάνω στο φέρετρο του 48χρονου, με στόχο να υποδηλώσει ότι ένοχος για την τριπλή δολοφονία ήταν ο 57χρονος επιχειρηματίας, Ανδρέας Χτενάς.

Το στοιχείο της χτένας δεν ήταν το μοναδικό που οδήγησε το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει τον 57χρονο επιχειρηματία σε δίκη για το τριπλό έγκλημα. Ούτως ή άλλως, ήταν ο υπ” αριθμόν ένα ύποπτος από τότε που διαπράχθηκε το πρωτοφανές στα χρονικά έγκλημα.

Όπως προκύπτει από το βούλευμα, αξιολογήθηκαν περισσότερες από 20 καταθέσεις μαρτύρων, με σημαντικότερη όμως αυτή του γείτονα του κατηγορουμένου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως είδε έναν ψηλό άνδρα την ημέρα του φονικού να πηδάει το μπαλκόνι του εξοχικού του θύματος στην Καλλιράχη της Θάσου.

Το τριπλό έγκλημα είχε διαπραχθεί στα μέσα Ιουνίου 2001, με θύματα τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της βιομηχανίας ζάχαρης, Κυριάκο Αθανασά.

Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των εννέα χιλιοστών.

Αναγνώστες