Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία σε «άμεσες» συνομιλίες με την Ουκρανία

Να αρχίσει άμεσα συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, κάλεσαν οι ΗΠΑ τη Ρωσία, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ουκρανικών δυνάμεων στην... περιοχή της Κριμαίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική προεδρία είναι ενήμερη για το γεγονός ότι φιλορωσικές ομάδες αυτοάμυνας έκαναν εφόδους σε στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία σήμερα, δήλωσε η Λόρα Λούκας Μάγκνουσον, μια εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο ρωσικός στρατός θα έχει την ευθύνη για τις απώλειες μεταξύ των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που θα προκαλέσουν οι δυνάμεις του, πρόσθεσε η ίδια.

«Τα δημοσιεύματα για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εναντίον εγκαταστάσεων υπογραμμίζουν την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη Ρωσία και διαψεύδουν τον ισχυρισμό του προέδρου (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία αποκατέστησε την ασφάλεια σε αυτό το τμήμα της Ουκρανίας», ανέφερε η Μάγκνουσον.

Αναγνώστες