Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Ριβάλντο – Η ανακοίνωση του

Ο Βίκτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο αποφάσισε στα 41 του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση…
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τις φανέλες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, έπειτα από καριέρα 24 ετών.

Η ανακοίνωση του Ριβάλντο:

«Με δάκρυα στα μάτια σήμερα θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεό, την οικογένειά μου για την υποστήριξη και για την αγάπη που εισέπραξα κατά τη διάρκεια και των 24 χρόνων ως ποδοσφαιριστής. Σήμερα θέλω να ανακοινώσω σε όλους τους φίλους μου απ’ όλο τον κόσμο, ότι η ιστορία μου ως ποδοσφαιριστής έφτασε στο τέλος της.

Θέλω να πω απλά πως είμαι ευγνώμων για την καριέρα την οποία έχτισα όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν πολλά εμπόδια, προκλήσεις, παραιτήσεις, επιθυμίες, απογοητεύσεις αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερες οι χαρές, τα επιτεύγματα, η πορεία και οι αλλαγές.

Ποτέ δεν έχασα τη συγκέντρωσή μου, πάντα με την αφοσίωση και την καθοδήγηση του Θεού. Σ’αυτό το μεγάλο ταξίδι, πέρασαν πολλοί άνθρωποι από τη ζωή μου, κάποιοι παροδικά, άλλοι έγιναν φίλοι και παραμένουν μέχρι τώρα.

Έχτισα την καριέρα μου πάνω σε ένα θαύμα, φεύγοντας από την Παουλίστα, χωρίς λεφτά, χωρίς να είμαι επιχειρηματίας, κίνητρό μου ήταν μόνο η οικογένειά μου και παρά την απαξίωση από γιατρούς και προπονητές είδα ένα μακρινό όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Με επιμονή, αφοσίωση και κυρίως το… χέρι του Θεού, έγινα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και παγκόσμιος πρωταθλητής, ανάμεσα σε άλλες πολλές σημαντικές διακρίσεις στο ποδόσφαιρο.

Ανάμεσα σε τρόπαια, μετάλλια , διακρίσεις και τίτλους, σε μια γη που τα πάντα είναι αναλώσιμα, αφήνω ιστορία, ίσως αποτελεί και παράδειγμα αλλά σίγουρα μια μαρτυρία που αξίζει να πιστεύει και να αγωνίζεται κανείς γι’αυτή».

Αναγνώστες