Χανιά: Ισόβια για τη δολοφονία φοιτητή

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 33χρονο Ζαχαρία Λαγουδάκη για τη δολοφονία, με μαχαίρι, του...
φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, 21 ετών, τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου 2008 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, διατηρώντας την ποινή που είχε λάβει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Ο 33χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ μετά την άρνηση δικηγόρων να αναλάβουν την υπεράσπισή του, ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Κρήτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε τον δράστη ως αμετανόητο και αδίστακτο δολοφόνο. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχτεί το επιχείρημα της υπεράσπισης, ότι ο δράστης τέλεσε την πράξη του υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, άποψη που υιοθέτησε και η έδρα.

Στον 33χρονο επιβλήθηκε, ακόμα, ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καθώς και ποινή φυλάκισης 12 μηνών για οπλοχρησία.
Η εν ψυχρώ δολοφονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο έγινε για ασήμαντη αφορμή. 

Ο τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μάνος Χορευτάκης, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά πριν τις 5:00 της 16ης Μαΐου, στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, όταν ο Λαγουδάκης τον μαχαίρωσε στην καρδιακή χώρα. 

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη δυο ημέρες μετά την πράξη του, είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγες ημέρες, έχοντας εκτίσει ποινή 11 ετών για άλλον φόνο που είχε διαπράξει.

Αναγνώστες