Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ – Άγνωστο πότε θα λειτουργήσει ξανά

Κλειστό επ” αόριστον θα παραμείνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αθήνα, σύμφωνα με απόφαση της πρυτανείας, εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας για την πάταξη του... παρεμπορίου, μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος.

Στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους.

Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. 

Υπό αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με τους σκοπούς του. Για τον λόγο αυτό το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 12/3/2014, 21:00, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ομάδες φοιτητών βγήκαν από το προαύλιο του πανεπιστημίου και πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο και έκαναν ελέγχους σε αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης.

Αναγνώστες