Και επίσημα υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Μ. Στρόφαλης

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης. Την πρόθεσή του για να θέσει υποψηφιότητα είχε κάνει γνωστή ένα μήνα πριν περίπου, μέσω... των κοινωνικών μέσω δικτύων, ωστόσο σήμερα πραγματοποιήθηκε και επίσημα η συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο στην πλατεία Καραΐσκάκη.

Ο Μάριος Στρόφαλης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθηναϊκά Πολιτιστικά Δίκτυα», στον οποίο συμμετέχουν κινήματα πολιτών, επαγγελματιών, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιστημών κ.ο.κ.

«Είμαι υποψήφιος διότι εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε μια πρωτότυπη, εναλλακτική αλλά ήδη δοκιμασμένη πρόταση (σσ αναφέρεται στις πολιτιστικές δράσεις του) που αφορά όλους τους Αθηναίους. Η πρόταση έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και βασίζεται σε ένα πλήρες οργανόγραμμα ουσιαστικής αξιοποίησης των ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων πολύ μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.». Έτσι εξήγησε ο ίδιος, την απόφασή του για να πολιτευθεί στο δήμο Αθηναίων.

«Η αξία που λέγεται Πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Αθήνας. Η αφετηρία μας είναι ο Πολιτισμός. Αυτό που με πληγώνει είναι ο κοινωνικός λήθαργος που υπάρχει γύρω μας. Και θα φύγει με τον πολιτισμό. Δεν έρχομαι να φτιάξω την Αθήνα, θα ήταν ψέματα κάτι τέτοιο», σημειώνει ο Μάριος Στρόφαλης και συνεχίζει «το ζητούμενο είναι οι άνθρωποι της πόλης μας. Η πτώση τους. Δεν ξέρω αν θα βγω δήμαρχος αλλά βγαίνω για να φωνάξω. Προσπαθούμε να ξυπνήσουμε την Αθήνα» τόνισε ο συνθέτης.

Απαντώντας και σε τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία της πόλης, σημείωσε ότι είναι κατά της κατεδάφισης του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας «θα ήταν ντροπή η κατεδάφισή του, δεν μπορώ να φανταστώ την Αλεξάνδρας χωρίς το γήπεδο», τα Προσφυγικά τα χαρακτήρισε «μνημείο αρχιτεκτονικής, που πρέπει να προστατευθούν» ενώ για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, σημείωσε το εξής: «δεν μπορώ να φανταστώ πράσινο σε έναν κούφιο δρόμο». Αυτό που σίγουρα φαντάζεται είναι να «δω ένα ρέμα ανοιχτό στην Αθήνα. Μελετούμε ήδη τη λύση του Ιλισσού. Θα έδινε μια μεγάλη τουριστική αξία. Θα έστελνε την Αθήνα στο Παρίσι».

Αναγνώστες