Το ευρωψηφοδέλτιο συζητά σήμερα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών, αλλά και το γενικό πλαίσιο συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου, συζητά σήμερα το απόγευμα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Το ηγετικό όργανο του κόμματος ....αναμένεται να αποφασίσει διεύρυνση του ευρωψηφοδελτίου με υποψηφίους πέραν των στενών κομματικών ορίων και κυρίως εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και κινημάτων. Θα αποφασίσει επίσης με ποια αυξημένη πλειοψηφία θα εγκριθούν οι τελικές υποψηφιότητες από την κεντρική επιτροπή.

Το ενδιαφέρον είναι εάν η ηγεσία θα εμφανίσει υποψήφιους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ή την ευρύτερη κεντροαριστερά, για τους οποίους η αριστερή πτέρυγα δεν έχει μεν κατ’ αρχήν αντίρρηση, αρκεί ωστόσο να μην είναι περιπτώσεις, που μπορεί να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να θολώσουν το αντιμνημονιακό και ριζοσπαστικό του στίγμα και, φυσικά να μην έχουν εμπλακεί στην λήψη και άσκηση εξουσίας σε περίεργες εποχές.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ασχοληθεί και με τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και το εσωκομματικό θέμα, που έχει ανακύψει με τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος όχι μόνο υπερθεμάτισε για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής των δανειστών και του Βερολίνου.

Η αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη απέφυγε να θέσει ευθέως θέμα για τις δηλώσεις αυτές, διαμήνυσε ωστόσο στην ηγεσία την εκτίμησή της ότι τέτοιες παρεμβάσεις αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική θέση μίας αριστερής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

Αναγνώστες