ΣΟΚ στην Αθήνα: συνελήφθη γνωστός ψυχίατρος για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών!

​Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η σύλληψη γνωστού ψυχιάτρου για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα, από...
αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών δύο Έλληνες εκ των οποίων ένας 46χρονος άνδρας και μία 43χρονη, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων φαρμακευτικών - ναρκωτικών δισκίων. Επίσης συνελήφθη κι ένας 58χρονος γνωστός ψυχίατρος, για παράνομη συνταγογράφηση φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, το ζευγάρι προμηθευόταν φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία, καθ' υπέρβαση της προβλεπόμενης ποσότητας για ημερήσια χρήση, με διπλότυπες συνταγές που χορηγούνταν από συγκεκριμένους γιατρούς και εκτελούνταν σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Τα εμπλεκόμενα άτομα εντοπίσθηκαν, όπως και το σπίτι των δύο συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιούσαν και ως χώρο απόκρυψης των δισκίων.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη το ζευγάρι και όπως διαπιστώθηκε λάμβανε συνταγές για χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων πέραν των δικαιολογουμένων για ημερήσια χρήση, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν, σε διάφορους τοξικομανείς, σε τιμές υψηλότερες του κανονικού.

Κατά την έρευνα στο γραφείο του ψυχιάτρου βρέθηκε και κατασχέθηκε συνταγολόγιο, από το οποίο είχαν χορηγηθεί 12 κενές συνταγές σε άγνωστα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

- 897 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος

- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -3,3- γραμμαρίων

- 4 κινητά τηλέφωνα

- Ένα μαχαίρι τύπου σουγιά

- 2 συνταγές χορήγησης φαρμακευτικών δισκίων επ' ονόματι του συλληφθέντος.

Εντός του ιατρείου του ψυχιάτρου στην περιοχή του Γκύζη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-48 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων

- συνταγολόγιο του Ν. 3459/2006, από το οποίο είχαν χορηγηθεί 12 κενές συνταγές σε άγνωστα άτομα.

Αναγνώστες