«Η ανατροπή της κυβέρνησης είναι πλέον μονόδρομος»

Για ολική καταστροφή του ελληνικού γάλακτος από την κυβερνητική πολιτική κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για σχέδιο οριστικής διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

«Οι προτάσεις των οργανώσεων ....των γαλακτοπαραγωγών επιχειρούν έστω την ύστατη στιγμή, να περισώσουν από την ολική καταστροφή το ελληνικό γάλα, παρά το γεγονός ότι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την υψηλή τιμή του. Τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές είναι θύματα της παντελούς έλλειψης μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και για τις εναρμονισμένες πρακτικές και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ, και των τραπεζών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ εμμένουμε στην άποψη ότι, η επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις τόσο στην υγεία των καταναλωτών, όσο και στην πρωτογενή παραγωγή και απαιτούμε τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στο φρέσκο γάλα.

Παρά την επίδειξη δήθεν πυγμής από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, με τις σημερινές του δηλώσεις ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά», είναι βέβαιο ότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη στο μνημονιακό σχέδιο οριστικής διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Η ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των πολιτικών της είναι πλέον μονόδρομος και για τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας», αναφέρει, στο σχόλιο του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγνώστες