Μπουτάρης για μετρό: Η Κοινοπραξία εκβιάζει τους Θεσσαλονικείς

Επίθεση προς την κοινοπραξία για τη δήλωση διακοπής των εργασιών του μετρό της Θεσσαλονίκης εξαπολύει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατηγορεί τον... ανάδοχο ότι εκβιάζει τους Θεσσαλονικείς για να αυξήσει το κόστος του έργου κατά 500 εκατ. ευρώ.

Με επίσημη δήλωσή του, ο κ.,Μπουτάρης ζητεί από την κυβέρνηση ρητή δέσμευση για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και για τη συνύπαρξη του μετρό με τα αρχαία, τονίζοντας ότι «δεν διαπραγματευόμαστε ούτε το μέλλον, ούτε την ψυχή της Θεσσαλονίκης».

Επιπλέον, ο δήμαρχος αφήνει αιχμές για τη σημερινή ανακοίνωση του ανθυποψηφίου του για τη δημαρχία Σταύρου Καλαφάτη, τον οποίο, δεν κατονομάζει αλλά φωτογραφίζει, κάνοντας λόγο για «όψιμους ανησυχούντες» που με την ψήφο τους στη Βουλή ενέκριναν τις συμβάσεις Σουφλιά για το μετρό, τις οποίες χαρακτηρίζει «βλέποντας και και κάνοντας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη:

Απαράδεκτη από κάθε άποψη η δήλωση διακοπής των έργων του μετρό που υπέβαλε η κατασκευάστρια κοινοπραξία. Δεν είναι τίποτ’άλλο, από μία ακόμα πράξη στο γαϊτανάκι του εκβιασμού που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς. Ένας εκβιασμός, προκειμένου να αυξηθεί το κόστος του έργου κατά μισό δισ. ευρώ. Η οργή περισσεύει.

Απαιτούμε να γνωρίσει άμεσα η πόλη όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν

• τα στάδια εξέλιξης των εργασιών,

• τα χρήματα που έχουν εως σήμερα δαπανηθεί,

• τις όποιες υπερβάσεις έχουν ήδη καταγραφεί,

• αν, πότε, και πώς εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση του Δημοσίου (κυβέρνησης και Αττικό Μετρό) με τον εργολάβο για την τύχη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό της Βενιζέλου.

Απαιτούμε επίσης, μία δέσμευση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Μία ρητή δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου καθώς και για τη συνύπαρξη του μετρό με τα αρχαία. Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε το μέλλον, ούτε την ψυχή της Θεσσαλονίκης.

Μετά τον κλαυσίγελω της τρύπας στη Νέα Εγνατία που σκότωσε εν τη γενέσει της κάθε κουβέντα για την ανάπτυξη ενός υγιούς μέσου μαζικής μετακίνησης, όπως το τραμ, μετά το φιάσκο της υποθαλάσσιας που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο 60 εκ ευρώ κερατιάτικα, το ανεκδιήγητο ελληνικό κράτος δεν επιτρέπεται να ξανααστοχήσει. Η πόλη απαιτεί να ξέρει: θα γίνει επιτέλους το μετρό;

Όσο για τους όψιμα αγωνιούντες για τη μοίρα της κοινοβουλευτικής εκλογικής τους περιφέρειας, εφόσον υποστηρίζουν την ορθότητα της ψήφου τους με την οποία ενέκριναν τις συμβάσεις Σουφλιά (και τα photo opportunity του Γιωρίκα και του Κωστίκα) και μαζί μ’αυτές, το σχεδιασμό σταθμών του μετρό κάθε 800 μέτρα και «μελετοκατασκευή-βλέποντας-και-κάνοντας» για τον αρχαιολογικό πλούτο στα έγκατα ενός αστικού κέντρου 23 αιώνων, να βγουν και να το πουν δημόσια. Διαφορετικά καλό θα είναι να πάρουν θέση για τα διλήμματα όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση στον οποία ακόμα ανήκουν».

Αναγνώστες