Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση στην Ουάσιγκτον

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από την μεγάλη κατολίσθηση στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον ανήλθε σε 17, αλλά αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες... δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αναζήτησης αγνοουμένων, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή. Επισήμως ενενήντα άτομα αναφέρονται ως αγνοούμενοι από την ημέρα της καταστροφής στις 22 Μαρτίου.

«Σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε ένα ακόμη θύμα. Η διαδικασία αναγνώρισης είναι πολύ, πολύ δύσκολη» ανέφερε ο Γκάρι Χάκενσον από το ιατροδικαστικό τμήμα της κομητείας Σνοχόμις

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες είναι το γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα συνεργεία διάσωσης να επιχειρήσουν στο έδαφος και να ανασύρουν τους αγνοούμενους ενώ σύμφωνα με τους αξιωματούχους ο κακός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Η αγροτική κοινότητα του Όσο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Σιάτλ, καταστράφηκε το Σάββατο από κατολίσθηση λάσπης, όταν ένα ολόκληρο κομμάτι λόφου κατέρρευσε σ” ένα γειτονικό ποτάμι.

Αναγνώστες