Επικυρώθηκε η νίκη του αντάρτη Σερέν στο Ελ Σαλβαδόρ

Το εκλογοδικείο του Ελ Σαλβαδόρ επικύρωσε χθες τη νίκη του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Σάντσες Σερέν στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, και... απέρριψε το αίτημα του αντιπάλου του να ακυρωθεί η εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Εουχένιο Τσίκας αναφέρει πως διαπιστώθηκε ότι ο Σερέν, υποψήφιος του αριστερού Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου Φαραμπούντο Μαρτί, κέρδισε το 50,11% των ψήφων και ο Νόρμαν Κιχάνο της δεξιάς Εθνικιστικής Ρεπουμπλικανικής Συμμαχίας (ARENA) κέρδισε το 49,89%.

«Βάσει των αποτελεσμάτων, ο Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν και ο Όσκαρ Σάμουελ Ορτίς ανακηρύσσονται εκλεγείς πρόεδρος και εκλεγείς αντιπρόεδρος αντιστοίχως για την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2014 ως την 1η Ιουνίου 2019», δήλωσε ο Τσίκας.

Ο Κιχάνο, πρώην δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ, είχε καταθέσει προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών λόγω νοθείας. Το εκλογοδικείο ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηριχθεί αυτή η κατηγορία.

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Μαουρίσιο Φούνες δήλωσε ότι θα συναντηθεί σήμερα με τον Σερέν. Σε μια χωριστή ενέργεια, το ARENA προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ζητώντας ανακαταμέτρηση των ψήφων.

Αναγνώστες