Συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας Γρηγορόπουλου στη μητέρα του Μπερκίν

Μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του 15χρονου Τούρκου, Μπερκίν Ερβάν, ο οποίος πέθανε ύστερα από κώμα 268 ημερών...μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο κατά τα επεισόδια στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με το CNNTurk.

«Μοιραζόμαστε τον πόνο της οικογένειας Μπερκίν. Ένας νέος με παιδικό χαμόγελο, ένας άνθρωπος έχασε αφνίδια την ζωή του χωρίς λόγο και άδικα. Περιμένουμε να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπαίτιοι για να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη» αναφέρει το μήνυμα.

Και συνεχίζει: «Ένα παιδί βγήκε από το σπίτι για να πάρει ψωμί και δεν γύρισε ποτέ πίσω. Στην Τουρκία, το κράτος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Μπερκίν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην επιστολή που μας είχε στείλει μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι ο θάνατός του είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου».

Την Τετάρτη, δύο εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις σε 53 πόλεις σε όλη την Τουρκία στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ενώ οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν έχουν εξαπλωθεί και στον κυβερνοχώρο.

Αναγνώστες