Οι νέες Mercedes C-Class Coupe και Cabriolet

Με τις coupe και cabriolet εκδόσεις η οικογένεια της Mercedes-Benz C-Class θα ολοκληρωθεί ως το 2015. Τα μοντέλα θα βασίζονται στη σεντάν, το καθένα όμως θα έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η Mercedes σκοπεύει μέχρι το 2015... να έχει ολοκληρώσει την οικογένεια της C-Class με την προσθήκη των coupe και cabriolet. Μάλιστα, η τελευταία είναι πρώτη φορά (στην πρόσφατη ιστορία) που κάνει την εμφάνισή της στο «μοντελολόγιο» της Mercedes, μιας και στο παρελθόν ο γερμανικός οίκος είχε να προτάξει τη CLK-Class.

Αερο-δυναμική εμφάνιση

Η εξωτερική σχεδίαση των C-Class Coupe και Cabriolet θα παραπέμπει στην C-Class sedan που παρουσιάστηκε πριν λίγο διάστημα. Έτσι, έχουμε να κάνουμε -όπως αποκαλύπτεται και στις αποκλειστικές ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε- με δύο άκρως δυναμικά σχήματα που κεντρίζουν το βλέμμα του παρατηρητή από όποια γωνία και αν τα κοιτάξεις.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, η coupe θα διαθέτει ελαφρώς πιο σπορτίφ ύφος σε σχέση με την σεντάν χάρη στο χαμηλότερο ύψος, το πιο έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και την γραμμή της οροφής που πέφτει πιο ομαλά στο πίσω μέρος. Αποτέλεσμα αυτών είναι -σύμφωνα και με τις έως τώρα πληροφορίες- να έχει εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή.

Προηγμένη όμως θα είναι και η αεροδυναμική σχεδίαση της C-Class Cabriolet. Συγκεκριμένα, το μοντέλο θα φέρει τα συστήματα AIRCAP και AIRSCARF που γνωρίζουμε από την E-Class Cabriolet, προκειμένου οι επιβάτες να απολαμβάνουν κάθε ταξίδι στο έπακρο ακόμη και με την οροφή κατεβασμένη.

Αυτή, θα είναι υφασμάτινη, με τρεις στρώσεις ανθεκτικού υλικού για άριστη ηχομόνωση και αντοχή στις καιρικές συνθήκες, ενώ θα ανοιγοκλείνει σε 15 δευτερόλεπτα περίπου και με το αυτοκίνητο να κινείται έως την ταχύτητα των 40 χλμ./ώρα.Πηγή: autotriti.gr

Αναγνώστες