2 σήματα που μπορεί να προέρχονται από το μαύρο κουτί, ερευνούν πλοία στον Ινδικό

Δύο σήματα, που ενδεχομένως προέρχονται από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου της πτήσης των Malaysia Airlines, ερευνούν από το πρωί της Κυριακής πλοία και αεροπλάνα που έχουν... αναπτυχθεί στην περιοχή ερευνών του Ινδικού Ωκεανού.

Οι αρχές της Αυστραλίας δήλωσαν ότι τα σήματα που εντόπισε κινεζικό πλοίο ήταν 2 και όχι 1, και αποτελούν το πιο ενθαρρυντικό μέχρι σήμερα στοιχείο.

Το Σάββατο, κινέζικο πλοίο που κάνει έρευνες στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό για το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines κατέγραψε σήμα το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί.

Το ηχητικό σήμα συχνότητας 37.5kHz, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί του χαμένου αεροσκάφους.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκο.

Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Μπόινγκ 777, διευκρίνισε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Αναγνώστες