Ισόβια στη γιαγιά, 21 χρόνια στη μητέρα που πέταξαν το νεογνό στα σκουπίδια [εικόνες]

Ένοχες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο του Πύργου η 21χρονη μητέρα και η 45χρονη γιαγιά ενός νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό τον περασμένο Αύγουστο, σε χωματερή των Λεχαινών Ηλείας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε...
στην 45χρονη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στην 21χρονη ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, χωρίς όμως να υπάρξει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι φοβήθηκαν την αντίδραση από το οικογενειακό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον τους, αφού η 21χρονη ήταν ανύπαντρη.

To ιστορικό ενός εγκλήματος

Το νεκρό μωρό βρέθηκε πεταμένο στη χωματερή των Λεχαινών, σε προχωρημένη σήψη. Το φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ένας ρακοσυλλέκτης εντόπισε το άψυχο κορμί ενός νεογέννητου μωρού ανάμεσα στους λόφους των σκουπιδιών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 20χρονη αλλοδαπή, η οποία φέρεται να εγκατέλειψε στα σκουπίδια το νεογέννητο αγοράκι της, ενώ συνεργός της φέρεται να είναι η 44χρονη μητέρα της, στην περιοχή του Νεοχωρίου Κυλλήνης.

Την ίδια στιγμή οι λεπτομέρειες συγκλονίζουν. Το άτυχο αγοράκι, που το κορμάκι του βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, ήταν τυλιγμένο σε ένα λευκό σεντόνι.

Το απορριμματοφόρο του δήμου είχε μόλις αδειάσει, και μια παρέα αλλοδαπών Ρομά ξεκίνησε -όπως κάνει κάθε μέρα- να ανακατεύει τα σκουπίδια, ψάχνοντας κάτι πολύτιμο ή υλικά που μπορούν να μεταπωληθούν για ανακύκλωση. Ενας από τους ρακοσυλλέκτης εντόπισε το λευκό διπλωμένο σεντόνι και το ανέσυρε για να το εξετάσει καλύτερα, όταν βρέθηκε... μπροστά στο τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ισχυρή δύναμη, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, είχαν καταφθάσει στο σημείο.

Το μωρό μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν να «οργώνουν» την περιοχή αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους απάνθρωπους γονείς.

Το νεογνό είχε βρεθεί νεκρό, τυλιγμένο σε σεντόνι, από μία αλλοδαπή γυναίκα στις 12 Αυγούστου του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του νεογνού, μαζί με την 45χρονη μητέρα της, είχαν προαποφασίσει τη θανάτωσή του, αμέσως μετά τη γέννησή του στις 8 Αυγούστου, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον και το είχαν τοποθετήσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας.

Αναγνώστες